diumenge, 8 de maig del 2011

Eleccions Municipals i Independència

Municipals i Independència
Amb l’inici de la campanya a les eleccions Municipals catalans ens han arribat tres grans notícies: la legalització de Bildu a Euskadi, la victòria per majoria absolut dels independentistes escocesos de l’SNP, la celebració el 30 d'abril de la Conferència Nacional per l’estat propi i l’inici del procés per a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana, el moviment cívic que ens conduirà a la Independència.
L’estat espanyol no va voler legalitzar els independentistes de Sortu, tot i que van fer allò que els reclamen des de fa un quart de segle: el rebuig a les armes, perquè els que van fer aquell rebuig eren justament els que ho havien de fer. De bojos! Però ara sis (de 11) membres del Tribunal Constitucional espanyol que va carregar-se absolutament l’Estatut català, ara no s’han vist en cor de prohibir Bildu, perquè el desprestigi de la seva carrera hauria estat fantàstic quan haguessin portat el cas al Tribunal europeu d’Estrasburg. Que serveixi d’exemple per als catalans porucs quan els parlem de la necessitat d’Independència i tot d’una ens diuen: però és que els espanyols ens traurien els tancs al carrer!
Som a l’any 2011 i no al 1936! Encara no ho heu descobert? Avui el Govern britànic ha dit que acceptarà un futur referèndum a Escòcia per la Independència. No té cap més remei que fer-ho. De la mateixa manera, si el Parlament català declarés la Independència i convoqués un referèndum no ho podrien impedir. Avui només ens queda el tap dels dirigents de CiU per fer el pas a la independència. L’excusa del “pacte fiscal” ja s’ha vist que no funciona ni se la creu ningú i les retallades bèsties ja han començat a l’Hospital de Mataró i arreu. Dins Espanya no tenim futur.
Però que té a veure la independència amb les Municipals? Hi ha joves independentistes que diuen que no volen votar perquè als ajuntaments no s’hi dirimeix el tema de la independència. De debò? Aleshores perquè tanta tinta als mitjans de comunicació pel tema de Sortu i Bildu? Per cert, us heu parat a pensat que, salvant les distàncies, Bildu és una experiència municipal semblant a l’argentonina ARGENTCAT on hem pactat la gent de Solidaritat Catalana, Esquerra i independents independentistes, mentre que la prohibida Sortu té molts punts en comú amb les llistes municipals de Solidaritat Catalana per la Independència?
Els ajuntaments han d’acompanyar el procés d’independència que es va iniciar amb les Consultes i que ara continuarà amb l’Assemblea Nacional Catalana, per això hem de votar candidatures com SI o com Argencat.
                                                                                                            Jordi Solé i Camardons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada