divendres, 3 de desembre del 2010

El dia després

"El dia després" em suggereix alguns llibres i films de ciència-ficció que parlen d'un gran cataclisme a la Terra motivat per una guerra mundial nuclear. Sempre, però, implica també un recomençar d'una nova vida. Comparat amb el que hauríem pogut assolir els independentistes amb les eleccions del 28N, l'endemà ens pot semblar un desastre similar. I si llegim els comentaris d'alguns columnistes reagrupats sembla que sigui així.
 Jo ho veig molt diferent: sí que hem tocat fons pel que fa a la quantitat de diputats independentistes si partíem de la base que els 23 o 21 que havia assolit Erc (ara E) ho eren, però tots sabem que aquest partit no havia actuat com a independentista, només formava part del seu ideari i del reclam electoral. I prou.
Per contra, ara ens trobem que E (abans Erc) es troba dividida en 4 o 5 faccions que s'han d'aclarir cap a on volen anar, algunes mòmies amaguen la seva perplexitat darrera poemes perquè no tenen res de nou a dir; a Rcat han de decidir aquests dies què volen ser quan sigui grans, i els membres de Consultes que van tenir una actitud ambivalent durant la campanya també es deuen estar replantejant què volen fer amb l'allargassament de les consultes. Només Solidaritat Catalana sap què vol, on va i com fer-ho, i per sort el poble català ens ha concedit el suport mínim per dur-ho endavant. En pocs dies els mitjans s'han fet ressò d'un estil i una capacitat que ens indica que el que podem assolir és molt important, històric de veritat. La possible aposta per les eleccions municipals serà una de les primeres pedres de toc, perquè hem superat la invisibilitat i ara molta gent ens comença a veure amb altres ulls. Hem d'obrir encara més les portes de SI i fer servir la intel.ligència. El futur és nostre, el futur és del poble català.

Aquests dies, potser no escriure gaire al diari d'un excandidat SI perquè és hora de parlar poc i fer molt, i perquè les meves activitats culturals ajornades per la urgència política ara em treuran (o afegiran) més temps.

1 comentari:

  1. Gracies per les teves aportacions.
    Suposo que ens mantindràs informats quan en facis de noves.

    ResponElimina