dissabte, 11 de desembre del 2010

Gener de 2014

7 de gener de 2014. Crònica de l'Ara.
Encara falten uns mesos per a les eleccions autonòmiques d'enguany, però sembla que ja han quedat ben delimitades les candidatures que s'hi presentaran: El Nou Partit dels Socialistes del triplet  Castells-Carod-Tura on en els darrers mesos s'hi ha integrat bona part de l'antiga Iniciativa; la CiU de l'encara president Mas, ara en hores baixes després de la crisi de 2013; la Solidaritat Catalana per la Independència del triplet Laporta-Lopez Tena-Bertran, molt reforçada per la integració en el seu si de l'antiga Erc i els escindits de CDC i Unió; el PP que té males espectatives ja que una bona part dels seus votants de 2010 ara votaran el PSC-PSOE de Corbacho o els Ciudadanos que podrien arribar als 4 o 5 diputats. Les enquestes pronostiquen la victòria relativa de CiU amb una forquilla d'entre 36 i 39 diputats; un frec a frec entre el NPS i SI, amb una trentena llarga de diputats per a cada formació, 10 per al PP i 8 per al PSC-PSOE, mentre que el que queda d'ICV podria no entrar al Parlament, tot i que hi ha un ball entre 0 i 3 escons per a aquest partit.
Com ha canviat el mapa electoral des de l'aparició de SI i l'entrada al Parlament amb els quatre diputats que han fet més feina que la vintena llarga que havia arribat a tenir l'antiga Erc o les gairebé majories absolutes de CiU. Seguint l'estratègia que ha marcat el discurs i la pràctica de SI l'endemà mateix de la constitució del nou Parlament català es presentarà un projecte de llei d'Independència de Catalunya que previsiblement tindrà el suport de la majoria del Parlament, ja que hi podrien votar a favor uns 90 diputats, molt més dels 68 que són necessaris perquè sigui possible la instauració del nou Estat català que fins i tot Espanya ja considera una realitat imparable. Mitja Europa es prepara a rebre amb els braços oberts al nou estat.

3 comentaris:

  1. És una política ficció no gaire elaborada però fins a cert punt realista a l'estil Patrícia Gabancho però amb les noves dades d'ençà de les Consultes, l'aparició de SI i el daltabaix del PSC i Erc, així com el nou/vell discurs de Carod. Jo veig que Erc si vol tirar endavant només té dos camins: diluir-se en el possible nou PSC del Carod-Castells que pot arribar a trencar amb el PSOE fent un projecte federalista d'esquerra poc amic de l'independentisme; l'altre camí és iniciar una convergència cap a SI enfortint l'inde`pendentisme real.

    ResponElimina