dimecres, 10 de novembre del 2010

Debat a 7 a Argentona: guanya Anna Arqué i SI

Debat polític a set a Argentona
L’associació Argentona Cultura i Debat va organitzar el 9 de novembre al magnífic Saló de Pedra d'Argentona un debat en què van participar 7 partits: CiU, Erc, PSC, PP,ICV, Rcat i Solidaritat Catalana.
Anna Arqué va obrir el debat parlant dels objectius de la coalició de sis partits que composen SI, de l’espoliació que patim que ens impedeix ser el quart estat d’Europa i que ara ens situa per sota de Ceuta i Melilla. Va referir-se al “triomf polític” que van significar el moviment social de les Consultes per la Independència, que ella mateixa va liderar. Va afirmar que la Independència només depèn dels catalans, de 68 diputats que la votin al Parlament, mentre que altres experiments com el del Concert de CiU depèn d’Espanya i el referèndum d’Erc és impossible dins Espanya.
 Salvador Milà d’ICV va presentar un panorama tètric del dia després de la independència en resposta a una persona del públic que va demanar que concretessin més els partits que no havien apostat per la independència. Pere Aragonès va puntualitzar aquest punt desmentint els entrebancs absurds de Milà.  El representant de Rcat que es va autoqualificar de petit en la majoria d' intervencions va donar suport a les paraules d’Anna Arquer de SI.

 La major part del públic va intervenir a favor de la independència, demanant explicacions en dues ocasions a la manera com farà CiU per obtenir d’Espanya el Concert. Una pregunta que no va ser contestada per Montserrat Candini. Anna Arquer va proposar que Catalunya s’afegeixi a la vintena de nacions europees que els darrers vint anys han assolit un estat propi.
Des del públic es va presentar Jordi Solé i Camardons, candidat número 14 i veí d’Argentona apostant per la proclamació de la Independència i per treballar pel territori i contra la destrucció del medi ambient en projectes com el de la Ronda Mataró que caldria aturar i replantejar totalment com demana la societat civil. Anna Arqué i SI van guanyar de manera clara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada