dijous, 25 de novembre del 2010

Alguna cosa està canviant

Ens han massacrat amb les enquestes, ens han atiat campanyes contra SI que no es poden ni comptar amb els dits de les mans: primer es va qüestionar durant setmanes el DRET a presentar-nos, no ho podíem fer si no era d'una determinada manera; vaig arribar a sentir acusacions i advertiments brutals d'un institut dit de projecció exterior que s'apuntarien el nom dels responsables i els mantindrien en una llista negra fins a la fi dels seus dies; gent amb projectes assenyats va llançar acusacions de tota mena: aquest és un infiltrat d'espanya, del PP, de CiU, un projecte per aturar l'independentisme, darrerament un candidat de Lleida ens ha dit rates i ratolins als que vam evolucionar del carreterisme fins a SI; Erc ens ha fet la guerra bruta i ens ha qualificat de chiquiliquatrers; ens han montat maries lapiedra; la televisió ens ha silenciat, independentistes de tota-la-vida ens han fet el buit, s'han fet propostes forassenyades en nom del sobiranisme com triar el vot a palletes, votar en blanc-madrid; els intel.lectuals catalans sobiranistes s'han amagat sota les pedres, la Vanguardia ha prohibit parlar de Laporta... la llista de campanyes contra SI és per escriure un llibre.
Però si mireu les llistes de la gent de Si, si els sentiu parlar si repasseu les seves trajectòries... tota aquella guerra interminable comença a enfonsar-se. per això quan avui l'amic Triplet ens preguntava al facebook com és que un allau de gent el truca aquests dies dient-li que s'ha decidit ARA a votar SI, jo li he contestat:
 Depèn, cada cas és diferent si són gent que potser volia votar Rcat és perquè ara han vist que seria llençar el vot i perjudicar l'independentisme; si volien votar Erc és perquè s'han adonat que el projecte de SI és molt sòlid i els mini dirigents d'Erc cada vegada són menys creibles; si són gent que es plantejaven votar CiU comencen a veure la impostura d'un partit que no es defineix en res i proposa concerts impossibles. Uns i altres s'estan adonant que Erc i CiU ens amaguen la realitat que exposa el CCN i Solidaritat Catalana. Era de preveure que els darrers tres dies molta gent es passarà a Si perquè fins ara només veien els altres partits de sempre. De fet el dia mateix de les votacions molta gent si ensopega a la taula amb una llista encapçala per Laporta l'agafarà com qui agafa la parella per fer-li l'amor. O simplement com per fer-li un petó de complicitat. Sigueu còmplices de la Independència. Feu-li el salt a l'ordre establert, al perepunyetisme, i a la por.

2 comentaris:

  1. Gràcies Jordi per la teva explicació que em lliure de bona part dels meus duptes. Però estic segur que ara n'hi ha molts que s'han decantat i s'estan decantant més pel cor i per la intuició que no pas per la raó. ||*||

    ResponElimina
  2. Doncs jo votaré SI, i no és pas pel cor principalment, sinó per la seva claredat d'idees i la talla humana de la seva gent.

    ResponElimina